Ympäristö

Kestävä matkailu
Matkustaminen kasvaa joka vuosi ja se vaikuttaa myös globaaliin ympäristöön, kohdemaihin sekä ihmisiin, jotka elävät ja työskentelevät näissä maissa. Me Tjäreborgilla ja koko Nordic Leisure Travel Group -konsernissa työskentelemme aktiivisesti vähentääksemme turismin negatiivisia vaikutuksia ja lisätäksemme sen positiivisia vaikutuksia. 

Ympäristö
Tjäreborg on työskennellyt 1990-luvun puolivälistä lähtien aktiivisesti ympäristökysymysten parissa ja onnistuneet saavuttamaan suuria parannuksia. Koska tiedämme, että olemme mukana ongelmassa, meille on tärkeää ja itsestäänselvää osallistua ympäristönsuojeluun.

Oma lentoyhtiömme, Sunclass Airlines, on Pohjoismaiden ympäristöystävällisin tilauslentoyhtiö. Sille on myös myönnetty ISO 14001 - standardin vaatimukset täyttävä ympäristösertifiointi, joka asettaa korkeat vaatimukset jatkuvalle ympäristön kehitystyölle.

Tilauslennoilla lentäminen on yleensä ympäristöystävällisempää kuin reittilennoilla. Tilauslennot tuottavat noin 40 % vähemmän hiilidioksidipäästöjä per matkustajakilometri kuin reittilennot, sillä tilauslentojen täyttöaste on yli 95 prosenttia, lennämme yleensä suorilla lennoilla perille asti, joten nousuja ja laskeutumisia on vähemmän. Vuodesta 1999 lentoyhtiömme on onnistunut vähentämään päästöjä 22 % ja sillä on nyt alan alhaisin polttoaineenkulutus, 65 grammaa/matkustajakilometri. Jos lukemaa vertaa täysin uuteen autoon, tulisi autossa matkustaa kolme henkilöä, jotta päästäisiin yhtä alhaisiin lukemiin.

Sunwing Family Resorts -hotellimme olivat Euroopan ensimmäiset hotellit, joille myönnettiin EU-kukka, nykyiseltä nimeltään EU-ympäristömerkki (EU Ecolabel). Se on nykyään tiukin ympäristösertifiointijärjestelmä hotelleille.

Tjäreborg tekee myös yhteistyötä Travelifen kanssa, jonka ovat perustaneet eurooppalaiset matkanjärjestäjät edistämään parannuksia matkailualalla, niin ympäristöön kuin yhteiskuntavastuuseenkin liittyvissä asioissa. Kehotamme kaikkia valikoimassamme olevia hotelleja liittymään tähän yhteistyöhön. Hotellit, jotka ovat yhteistyössä Travelifen kanssa, sitoutuvat muun muassa edistämään paikallista yhteisöä palkkaamalla paikallisia työntekijöitä, käyttämällä paikallisia tavarantoimittajia sekä markkinoimalla paikallisia yrityksiä.

Tässä muutamia vinkkejä, joita noudattamalla voit pitää huolta ympäristöstäsi:

• Sammuta valot poistuessasi huoneesta ja sulje myös ilmastointilaite.

• Älä juoksuta vettä turhaan, kun peset hampaasi ja hiuksesi.

• Osta paikallisia ekologisia tuotteita.

• Kävele, pyöräile ja käytä julkisia kulkuneuvoja – saat liikuntaa ja tutustut lähiympäristöösi. • Kompensoi lentoihisi liittyvät päästöt GreenSeat-järjestön kautta.