Kohde on nyt suljettu kauden päätyttyä. Juuri ennen seuraavan kauden alkua päivitämme sivuillemme uudet tiedot retkistä, tapaamisajoista jne.

Nähtävyydet

Roomalainen amfiteatteri
Sijaitsee kalliolla korkealla merenpinnan yläpuolella Kourionissa ja sieltä avautuvat upeat näköalat. Täällä on kaivettu esille myös vanha kylpylärakennus, jonka lattia on ollut mosaiikkien peitossa. Avoinna arkisin klo 8-18. Kourion sijaitsee Limassolin länsipuolella - aja päätietä Paphokseen ja seuraa opasteita. Sisäänpääsy n. 2 euroa.

Ayia Panayia
Ayia Napan luostari sijaitsee kylän huvielämän keskipisteessä, mutta nykyään se ei kuitenkaan ole enää toiminnassa. Avoinna päivisin. Alueella on myös pieni kirkko.

Yhdeksän kirkkoa
Troodoksen alueella on useita hienoja kirkkoja, joista yhdeksän on mukana Unescon maailmanperintölistalla, niissä olevien upeiden freskojen ja ikonien ansiosta. Mikäli kirkko on suljettu, kun tulet paikalle, voit koputtaa naapuritalon oveen ja pyytää, että he päästävät sinut sisälle. Käydessäsi kirkossa tapana on antaa pieni rahalahjoitus, ja sopiva summa on 2-4 euroa.

Yhdeksän bysanttilaista kirkkoa:
St Nicholas, Podito ja Michallis, jotka kaikki sijaitsevat Tsolealaaksossa.

St Michallis - Pedoullaksessa.

Panayia Agara - Lagoreyassa.

Asino - Kakopetrian kylän länsipuolella.

Mavromatis - Chrisopoulissa.

Johannes lampadisti - Kalo Panayiotissa.

Panayia Maria - Platreksen alapuolella.

Kykko-luostari
Tunnettu kreikkalaisortodoksinen munkkiluostari. Se on kuitenkin valitettavasti tuhoutunut monta kertaa tulipaloissa, ja nykyään jäljellä olevat rakennukset ovat 1800-luvulta. Avoinna päivittäin klo 8-18, ja luostarissa on myös mahdollista yöpyä. Peitä olkapäät ja polvet mennessäsi sisälle luostariin. Kykko-luostarilta johtaa pieni polku ylös Tronille, jonne arkkipiispa ja valtionpäämies Makarious on haudattu.

Lazarus-kirkko
Raamatun mukaan Jeesus herätti Lasaruksen kuolleista. Hän saapui myöhemmin Kyprokselle, jossa hänestä tuli saaren ensimmäinen arkkipiispa. Hänen hautansa päälle rakennettiin 800-luvulla Lazarus-kirkko. Voit myös käydä sisällä kirkossa ja näet sarkofagin, jossa hänen ruumiinsa sanotaan olevan. Larnakan Vanhassakaupungissa on nähtävillä myös turkkilaisen linnoituksen jäänteet.

Dionysos-villa
Antiikinaikainen asuinrakennus, joka kaivettiin esille 1962. Upeissa lattiamosaiikeissa on kuvattu kreikkalaisen mytologian tapahtumia. Mosaiikkilattian ylle on rakennettu seinät, jotta voit nähdä miltä eri huoneet näyttivät. Kauniit näköalat. Sijaitsee kivenheiton päässä Paphoksen linnalta ja satamasta. Avoinna arkisin klo 8-18. Sisäänpääsy n. 2 euroa.

Kylät

Lania 
Laniaa kutsutaan taiteilijakyläksi, sillä sinne on asettunut asumaan useita taitelijoita. Keväisin kylä puhkeaa loisteliaaseen kukintaan. Täältä voit ostaa käsitöitä, keramiikkaa ja taidetta. Kylän keskellä olevassa pikku liikkeessä myydään käsinpuhallettua lasia. Laniaan pääsee kätevimmin Limassolista. Voit pysäköidä autosi kylän laidalle ja tutustua sen jälkeen ympäristöön jalkaisin.

Platres
Nikosialaisten oma lomakohde, jolla on hieman "hienompi" leima kalliine huviloineen. Myös Kyproksen presidentillä on kesähuvila tällä suunnalla. Kylässä on myös kalanviljelylaitos. Tänne pääset helpoimmin Limassolin suunnalta.

Omodhos
Erittäin vanha ja perinteinen kylä sijaitsee alueella, joka on kuuluisa viiniviljelmistään. Täällä on myös useita pieniä viinitehtaita, joista voit ostaa paikallisia viinituotteita.. 

Agros
Agros on tunnettu ruusutuotteistaan. Ruusuja viljellään kylää ympäröivillä pelloilla ja pienessä perheomistuksessa olevassa tehtaassa esitellään erilaisten ruusutuotteiden valmistusta; esim. ruusulikööriä, kasvovettä ja ruusuöljyä. Kaikkia näitä tuotteita voit myös ostaa tehtaanmyymälästä. Pullo tislattua ruusuöljyä maksaa n. 3 euroa ja se on myös mukava tuliainen kotiin.

Pedholas
Kerrotaan, että kylän kirkossa säilytetään palaa Jeesuksen rististä.

Kakopetria
Kakopetria on tunnettu lomakylä, jossa on myös paikallisasutusta kauniin luonnon keskellä. Tänne pääset helpoimmin Nikosiasta.

Figardou
Kylä muistuttaa museota vanhoine, hyvin säilyneine taloineen. Kylässä on nykyään vain viisi asukasta. Kätevimmin pääset tänne Nikosian suunnalta.

Punaiset kylät
Ayia Napan ja Protaraksen ympäristössä on useita kyliä, jonne pääsee polkupyörällä tai paikallisbussilla. Kyliä kutsutaan usein punaisiksi kyliksi alueen punaisen maaperän mukaan. Kylät eivät ole mitenkään ihmeellisiä, mutta niissä pääsee tutustumaan kyproslaiseen arkielämään.