Ostokset

Kyproksen kaupungeissa on paljon erilaisia liikkeitä, ja jopa Ayia Napan ja Paralimnin kaltaisissa lomakohteissa on hyvät ostosmahdollisuudet. Aukioloajat vaihtelevat paljon. Turistikohteissa, kuten Ayia Napassa ja Protaraksessa, kaupat ovat yleensä auki koko päivän, viikon jokaisena päivänä. Paralimnissa, Larnakassa, Limassolissa ja Nikosiassa on hieman lyhyemmät aukioloajat ja kaupat sulkevat ovensa keskipäiväksi. Kyproksen viralliset aukioloajat ovat:

Maanantai, tiistai, torstai, perjantai klo 9-13 ja 16-19

Keskiviikko ja lauantai klo 9-14

Sunnuntaisin suljettu.


Ayia Napan liikkeet sijaitsevat lähellä keskustaa, ravintoloiden ja baarien keskellä. Protaraksen ostospaikat ovat keskittyneet pääkadun varrelle, vaikkakin tarjonta koostuu lähinnä turistiliikkeiden antimista, kuten matkamuistoista yms. Hinnat ovat sunnilleen samat kuin Suomessa, mutta joitakin asioita on kannattavaa ostaa Kyprokselta.

Silmälasit
Silmälasit ovat noin 30-50 % edullisemmat kuin Pohjoismaissa. Kehysmerkit ovat samoja kuin Suomessa ja myös linssit ovat laadultaan vastaavia. Optikot ovat ammattitaitoisia ja he tekevät asiakkaalleen aina myös näöntarkastuksen. Mutta kaikista parasta tietenkin on, mikäli sinulla on jo valmiiksi mukanasi kotimaassa kirjoitettu resepti - etenkin mikäli olet vain viikon lomalla. Hyvä vinkki on myös ostaa hiotut aurinkolasit, sillä niiden teettäminen kotimaassa on vähän "luksusta". Optikkoliikkeitä on tarjolla runsaasti. Suosittelemme Vrachimis Optician -optikkoliikkeitä, joita on Ayia Napassa kaksi: 37, Nissi Avenue ja 18, Arch. Makariou.

Larnakassa suosittelemme Optical House Vrachimis Optician -optikkoliikeitä, jotka sijaitsevat osoitteessa: 186 Ermou Street ja 2A Filiou Zanetteu St.

Kengät
Saarella on myös hyvät kenkävalikoimat ja hinnat ovat hieman Suomen hintoja edullisemmat. Myynnissä on useita tunnettuja kenkämerkkejä, esim. Ecco, Reebok, Bata, Rockport ja Timberland. Edullisimmat kengät löytyvät maaseudulla olevista suurista kenkäkaupoista, joista yksi, esim. Shoe Box, sijaitsee Paralimnista Dheryniaan johtavan päätien varrella. Shoe Boxin myymälä sijaitsee Nissi Avenuella Ayia Napassa sekä Larnakassa on myös myymälä.

Laukut ja nahka
Pehmeät matkalaukut ovat noin 50 % edullisempia kuin Suomessa. Kovat merkkimatkalaukut vastaavasti ovat kalliimpia. Nahkavaatteet ovat hieman edullisempia kuin kotimaassa ja valikoima on tosi suuri.

Marks and Spencer
Englantilainen vaateketju, jolla on liikkeitä Paralimnissa, Larnakassa, Limassolissa ja Nikosiassa.

Evans
Tässä liikkeessä on myynnissä isokokoisia naistenvaatteita. Vaatteet on tuotu Englannista, ne ovat moderneja ja hyvälaatuisia. Kokoluokitus 16 - 30 (noin 42-56). Sijaitsee Nikosiassa Ermeksen takana ja Larnakassa McDonaldsin takana.

Askotts pottery - keramiikkaa
Todella hienoa keramiikkaa. Ruukkumaakari Christos tekee ruukkujen ja vaasien pinnalle erilaisia kuvioita, joiden aiheet on enimmäkseen otettu vanhanajan arkielämästä, esim. elämänpuu, tanssiva pari, tuulimylly ja asuinrakennus. Keramiikkapaja sijaitsee Paralimnin ja Protaraksen välissä.

Sirocco - lastenvaatteita
Edullisia ja hyvälaatuisia lastenvaatteita. Putiikit Larnakassa ja Paralimnissa.