Safe Travel

Rutiinimme turvallista lomaa varten koronapandemian aikana

Päivitämme tätä sivua säännöllisesti, kun viranomaiset ja Kyproksen hallitus ilmoittavat uusista säännöksistä. Sivu päivitettiin viimeksi 2/8.

Olemme työskennelleet ahkerasti varmistaaksemme, että kaikki hygienia- ja turvallisuusrutiinit toteutuvat korkeimmalla tasolla koko matkan ajan. Kuten aina, sinun pitäisi pystyä rentoutumaan ja tuntemaan olosi turvalliseksi matkustettaessa kanssamme; niin hotellilla, lennolla, bussikuljetuksilla ja retkillä. Seuraamme tietysti eri maiden rajoituksia ja noudatamme paikallisten viranomaisten vaatimuksia.

Voit luke lisää turvallisuuskäytännöistämme täällä: Safe Travel – Matkusta turvallisesti Tjäreborgilla (tjareborg.fi)

Hotelli

Jokainen hotelli tiedottaa sisäänkirjautumisen yhteydessä hotellin omista turvallisuusrutiineista. Kiinnitäthän huomiota myös heidän kirjallisiin ohjeisiin turvallisen vierailun varmistamiseksi hotellissasi.

Kypros

Viranomaiset ovat asettaneet erilaisia rajoituksia varmistaakseen, etteivät tartuntaluvut Kyproksella nousisi.

Tällä hetkellä voimassa ovat seuraavat rajoitukset:

Kaikkien yli 12-vuotiaiden on esitettävä ns. Safe Pass sekä ulko- että sisätiloissa, jos paikalla on yli 10 henkilöä. Safe Pass pitää siis esittää esimerkiksi ravintoloissa ja kahviloissa hotellin ulkopuolella. Matkailijat voivat 7 päivän ajan käyttää Safe Passin sijaan kaikille maahan saapujille pakollista Cyprus Flight Pass -matkustuslupaa, joka tulee tarvittaessa esittää joko digitaalisena tai paperiversiona.

Jos viivyt Kyproksella pidempään kuin 7 päivää eikä sinulla ole valmista rokotussarjaa tai alle 180 päivää vanhaa immuniteettia, tarvitset ensimmäisen viikon jälkeen alle 72 tuntia vanhan todistuksen negatiivisesta antigeenitestistä, kun käyt ravintoloissa tai paikoissa, joissa on yli 10 henkilöä (ei koske hotellia, jossa asut). Toisella matkaviikolla voit siis tarvita useamman testin. Testin voi teettää useimmissa apteekeissa, ja se maksaa noin 10 euroa.

Lue lisää maahantulovaatimuksista täältä: Tärkeää tietoa ennen matkaasi 2021 | Tjäreborg (tjareborg.fi)

Kasvomaskit

Kasvomaskin käyttö on pakollista Kyproksen julkisilla paikoilla. Tämä pätee sekä sisätiloissa, ulkona että julkisissa liikennevälineissä (ei koske alle 12-vuotiaita lapsia). Poikkeuksena et tarvitse maskia silloin, kun harrastat yksittäisiä urheilulajeja, uit tai syöt/juot ravintoloissa ja baareissa. 

Kasvomaskin käytöstä voi kuitenkin poiketa uimarannalla tai hotellin uima-allasalueella, jos riittävien turvavälien säilyttäminen on yleisesti mahdollista. Muihin ihmisiin tulee säilyttää 2-3 metrin turvaväli.

Paluu Suomeen

Lue lisää paluusta Suomeen:
https://www.tjareborg.fi/matkat/turvallinen-matkailu/tarkeaa-tietoa#paluu